Kerékpáros fejlesztések

Kerékpárforgalmi hálózati terv készítés

Az elmúlt években új tervtípusként jelent meg a kerékpárforgalmi hálózati terv, amely a kerékpárközlekedés problémáinak területi szemlélettel történő feltárását és egységes jövőkép mentén történő fejlesztések megvalósításának lehetőségét biztosítja.

A kerékpározást segíteni hivatott fejlesztéseknél gyakori probléma, hogy azok szigetszerűen valósulnak meg és sem egymással, sem egyéb közúti fejlesztésekkel nincsenek összhangban. Ilyen esetekben a fejlesztésre fordított források csak korlátozottan hasznosulhatnak, a kerékpáros közlekedés támogatása nem ér célt.

A kerékpáros közlekedést (is) célzó fejlesztések megkezdése előtt elengedhetetlen a meglévő közlekedési infrastruktúra és a használói szokások, igények átfogó vizsgálata, továbbá a mobilitási célok és egy tiszta jövőkép megfogalmazása. A felsoroltak kidolgozásához ad szabályozott keretet a kerékpárforgalmi hálózati terv, amelyet minden település (vagy térség) esetében javaslunk elkészíteni.

További részletek a "Kerékpárforgalmi hálózati terv: egy új eszköz a települések élhetőbbé tételéhez" c. publikációnkban.

Kérdésével keressen minket! - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése

Vállaljuk kerékpárforgalmi létesítmények tervezését, engedélyeztetését.

Pályázatok kerékpáros és kapcsolódó fejlesztések támogatására

Vállaljuk pályázatok írását, pályázatokkal kapcsolatos tanácsadást, projektek lebonyolításának menedzselését - részletek >>>

Copyright 2018. Értékterv Kft. Minden jog fenntartva