Településtervezés

Több mint 20 éves településtervezői tapasztalat alapján a tervezési munka során kiemelt célunk a települések környezeti, társadalmi és gazdasági adottságain alapuló olyan tervek készítése, melyek előremutató és integrált szemléletük révén az épített és természeti környezet összhangjának megteremtésére és a fenntartható fejlődés biztosítására törekednek. 

Hisszük, hogy a településtervezésnek különös figyelmet kell szentelnie a jövő kihívásainak és változásainak. Az éghajlatváltozás, a népességváltozás és az urbanizáció jelenségei megkívánják, hogy a tervezés fókuszába a fenntarthatóság és az alkalmazkodóképesség kerüljön. A jövőt figyelembe vevő tervezésnek elő kell segítenie a környezetbarát infrastruktúra kialakítását, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomot és megfeleljen az energiahatékonysági követelményeknek.

A településtervezésnek továbbá integrálnia kell a technológiai fejlődés lehetőségeit, például az okosváros technológiákat, hogy javítsa a városi életminőséget és hatékonyságot. A tervezésnek rugalmasnak kell lennie, hogy alkalmazkodni tudjon az új technológiákhoz és társadalmi változásokhoz.

Összességében a jövőorientált településtervezés kulcsfontosságú a városok és falvak életképességének és fejlődésének szempontjából. Csak a jövő kihívásainak való megfelelés révén lehetünk képesek kialakítani olyan településeket, amelyek fenntarthatók, intelligensek és képesek alkalmazkodni a változó világhoz.

Településtervező irodánk az alábbi településtervezési dokumentumok készítését, illetve módosítását vállalja

Településtervek
Településrendezés keretében vállaljuk településtervek, azaz településfejlesztési terv és településrendezési terv készítését. Teljes településekre vonatkozó felülvizsgálatot, a 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet szerinti új terv készítést, vagy egyes részterületekre vonatkozó módosításokat. 

 • - Településfejlesztési terv
  - Településrendezési terv: Helyi építési szabályzat (HÉSZ), Szabályozási terv (SZT)

 • Településrendezési hatásvizsgálatok, tanulmánytervek
  A településtervezési munka során fejlesztések és beruházói ötletek megalapozására számos tanulmánytervet és hatásvizsgálati dokumentumot készítünk, melyek segítenek a fejlesztésekkel kapcsolatos döntésekben és kiindulási adatokat biztosítanak a településtervek készítéshez.    

  • - Telepítési tanulmányterv
  • - Beépítési terv
  • - Közterület-alakítási terv
  • - Döntés-előkészítő tanulmány
  • - Koncepcióterv
  • - Örökségvédelmi hatástanulmány
  • - Településképi arculati kézikönyv (TAK)

Keressen minket bizalommal! - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright 2018. Értékterv Kft. Minden jog fenntartva