2018. november 15., csütörtök 17:55

Találjuk ki közösen! – Közösségi tervezés a Budafoki úton

A lakosság bevonásával újulhat meg a Budafoki út Bogdánfy utca és Szent Gellért tér közötti szakasza – Vegyen részt Ön is a tervezésben!

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megbízásából, Újbuda Önkormányzatával együttműködve közösségi tervezés keretében készíti el a Budafoki út megújítását célzó döntéselőkészítő tanulmánytervet az Értékterv Kft., a Mobilissimus Kft. és a Mobil City Kft. Ennek célja, hogy az érintett lakosság, továbbá a Budafoki út vizsgált szakaszát és annak közvetlen környezetét rendszeresen használók megkérdezésével, valamennyi érintett szereplő aktív bevonásával történjen a felújítás előkészítése.

A részvételi tervezés első lépéseként az érintettek egy problémafeltáró kérdőív kitöltésével jelezhetik a Budafoki úton érzékelt problémákat, illetve javaslataikat. Ezt követően lehetőség lesz a tervezők által elvégzett vizsgálatok és az érintettektől összegyűjtött ismeretek alapján kidolgozott műszaki változatok véleményezésére is. A fejlesztési javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket személyes egyeztetések keretében, illetve interneten tehetik majd meg a résztvevők.

Jelen döntéselőkészítő munka célja, hogy olyan fejlesztési javaslat szülessen, mely a helyi érintettek és közösségek észrevételeit, szempontjait is figyelembe veszi. A megvalósítandó változat kiválasztása után, egy másik projekt részeként készülnek majd el a szükséges engedélyezési és kiviteli tervek.

Hogyan vehet részt a közösségi tervezésben?

A tervezők a papír alapú problémafeltáró kérdőívet a Budafoki út valamennyi érintett postaládájába eljuttatják. A kitöltött kérdőívet az alábbi helyszíneken kihelyezett gyűjtődobozokba tudják leadni a résztvevők (ezeken a pontokon a kérdőív nyomatott formában is elérhető):

  • • SNK papír-írószer (Budafoki út 7.)
  • • Nyakleves (Budafoki út 27.)
  • • MiniCopy (Budafoki út 49.)
  • • Vásárhelyi Pál Kollégium aulája (Kruspér utca 2.)

A kérdőív online változata a budafokiut.hu oldalon érhető el.

A nyomtatott és online kérdőív kitöltésére 2018. december 3-ig van lehetőség.

A kérdőíves felmérés mellett a tervezők személyes találkozókat is biztosítanak kitelepülések keretében, melyek során a résztvevők kötetlen formában is megoszthatják a tervezéssel kapcsolatos előzetes gondolataikat, véleményüket.

A kitelepülések helyszínei és időpontjai:

  • 2018. november 20. (kedd): Szent Gellért tér, délelőtt 7:30-10:00, illetve délután 14:00-18:00
  • 2018. november 21. (szerda): Karinthy Frigyes út – Budafoki út sarok, délelőtt 7:30-10:00, illetve délután 14:00-18:00
  • 2018. november 22. (csütörtök): Irinyi József utca – Budafoki út sarok (BME Schönherz Kollégium előtti MOL Bubi állomás mellett), délelőtt 7:30-10:00, illetve
  • 2018. november 22. (csütörtök): Bertalan Lajos utca – Budafoki út sarok, délután 14:00-18:00.

A tervezésről bővebb tájékoztatás a folyamatosan frissülő budafokiut.hu weboldalon található. Ha a kérdőív kereteibe nem fér bele, véleményét megírhatja az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre is.

Köszönjük, hogy aktív közreműködésével segíti a Budafoki út megújítását!

Copyright 2018. Értékterv Kft. Minden jog fenntartva